ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ CEFAR

Ηλεκτροβελονισμός – Cefar

foto22

ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Σχετικά με τον κλασικό βελονισμό έχουμε ακούσει και θεραπευτεί πολλοί απο εμάς . Βελονισμός σημαίνει τρύπημα με βελόνα σε σημεία βελονισμού που βρίσκονται κάτω απο το δέρμα, απο μερικά χιλιοστά έως και πλέων των 10 εκατοστών. Οι βελόνες αφήνονται στα εκάστοτε σημεία βελονισμού για να δράσουν, τις περισσότερες  φορές λίγα λεπτά και μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις μερικές μέρες.

Ο γιατρός  Reinhold Voll ανακάλυψε πριν απο 30 χρόνια και πλέον, τον ηλεκτροβελονισμό. Ο Voll ανακάλυψε μια μέθοδο να μετράει την ενεργειακή περιεκτικότητα των σημείων βελονισμού. Ο ηλεκτροβελονισμός έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα απ’οτι ο κλασικός βελονισμός. Έχει μια διαδικασία μέτρησης και κάνει την αόρατη ενέργεια ορατή  ώστε να γίνει μετρήσιμη με βάση την κλίμακα που βρίσκεται επάνω στο μηχάνημα του ηλεκτροβελονισμού.

Ο κλασικός βελονισμός δεν παρέχει πλέον βοήθεια όταν οι αρρώστιες έχουν οδηγηθεί σε μια σημαντική απώλεια της ζωικής ενέργειας.

Στην περίπτωση αυτή, μπορεί ο ηλεκτροβελονισμός να ισορροπήσει την απώλεια ενέργειας με ‘επαναφόρτιση’. Με την βιολογική ένταση του ρεύματος και με φυσιολογικές συχνότητες δίνουμε ενέργεια στον ασθενή με δυο ηλεκτρόδια που κρατάει στα χέρια του. Πραγματικά αισθάνεται μετά από αυτή την εφαρμογή τα ‘ φορτιζόμενα άτομα’ ανανεωμένα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο της φόρτισης γίνεται εφαρμογή σε κάθε σημείο βελονισμού.

Ενα άλλο πλεονέκτημα της εφαρμογής αυτής είναι ότι  ο ηλεκτροβελονιμός παρέχει την ακριβή δόση  ενέργειας που χρειάζεται ο ασθενής ή την αφαιρεί αυτομάτως. Στην θέση των βελόνων-βελονισμού, χρησιμοποιεί ο ηλεκτροβελονιστής ένα ηλεκτρόδιο με στρογγυλεμένη μύτη διαμέτρου 2 χιλιοστών περίπου. Παρομοίως ο ασθενής κρατάει ενα ηλεκτρόδιο στο χέρι. Το ηλεκτρόδιου χεριού είναι συνδεδεμένο με τον αρνητικό πόλο, το μολύβι βελονισμού στον θετικό πόλο της συσκευής. Τα σημεία βελονισμού εντοπίζονται επακριβώς λόγω της διαφορετικής αντίδρασής τους απο το υπόλοιπο σώμα, στο ηλεκτρόδιο. Τα σημεία αυτα βρίσκονται μερικά χιλιοστά κάτω απο την επιδερμίδα. Έτσι, με την μέθοδο αυτη είναι εγγυημένη η εύρεση των σημείων βελονισμού.

Ο ηλεκτροβελονισμός λαμβάνει υπόψη εκτός απο τα κλασικά σημεία βελονισμού μια σειρά άλλων καινούριων σημείων. Μπορεί λοιπόν να επηρεάσει απευθείας με τα κλασικά και νέα σημεία βελονισμού τα ανάλογα όργανα. Συγχρόνως μετρά τη συνολική ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού και βοηθάει εξισορροπώντας στην έλλειψη ενέργειας ή στο πλεόνασμα π.χ σε ασθενείς με φλεγμονή.

Γενικά μπορεί να ειπωθεί οτι δεν πρόκειται εδώ για ‘ ρεζερβουάρ δύναμη ‘, αλλά για τη βιοηλεκτρική γενική δύναμη που είναι το ρεύμα που παρέχεται στον ηλεκτροβελονισμό. Αυτή η πρόθεση ενέργειας, δίνει πολυ περισσότερα απο την απαραίτητη ώθηση, που φέρνει σε ισορροπία με την μοιρασμένη σε όλο το σώμα ενέργεια των πολλών και έτσι επιστρατεύει την προς αυτοθεραπεία, ενέργεια στο σώμα. Έτσι το ρεύμα των 10HZ προστιθέμενο στην βιοενέργεια του ατόμου συμβάλλει μέσω του ηλεκτρομηχανικού μετασχηματισμού στον να προστατευθεί απο την  ‘αδρανή ατροφία’  ( εκφυλισμός μυών και ελάττωσή τους). Με ποιό τρόπο ; Τώρα τρισεκατομμύρια κύτταρα ‘ερεθίζονται΄ για εκ νέου ανανέωση. Δεν πρέπει να ξεχάσετε οτι κάθε κύτταρο στο σώμα μας, έχει ένα δυνατό ρεύμα που έχει ζωτικές ικανότητες και καθορίζει σταθερά την αυτοεξισορρόπηση. Ο ηλεκτροβελονισμός δίνει το απαιτούμενο ερέθισμα για ευδιαθεσία και ενεργειακή διάθεση, που τα κύτταρα χρειάζονται για την εξισορρόπηση της PH αξία τους .

Κάθε βιολογικό γεγονός που συμβαίνει στο σώμα μας, γίνεται λόγω τριών βασικών δυνάμεων

1 Ηλεκτρισμός

2 Μαγνητισμός

3 Ραδιενεργειακή (ατομική) δύναμη

Το αρμονικό παιχνίδι μεταξύ των δυνάμεων στον ανθρώπινο οργανισμό, εγγυάται το σωστό ρυθμό της καρδιάς, τη συνολική ικανότητα λειτουργίας του οργανισμού, των νεύρων και του συστήματος του αίματος. Όσο πιο λίγη είναι η βιοηλεκτρική δύναμη τοσο πιο αδύνατη γίνεται η ικανότητα για καταπολέμηση των καταστάσεων αδυναμίας και ασθενειών.