ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ DRX9000

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ DRX9000

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ DRX9000

Το σύστημα DRX9000 μπορεί να σας βοηθήσει εντυπωσιακά στη θεραπεία καταστάσεων όπως:

  • Αυχεναλγία-Αυχενικό Σύνδρομο
  • Κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου
  • Εκφύλιση μεσοσπονδυλίου δίσκου
  • Νόσο των αρθρικών επιφανειών των μεσοσπονδυλίων αρθρώσεων
  • Στένωση των μεσοσπονδυλίων διαστημάτων
  • Μετεγχειρητικό πόνο και υποτροπές
  • Χαμηλή οσφυαλγία μη καθοριζόμενη, ειδικά ισχιαλγία

Όπως απέδειξαν κλινικές μελέτες, μετά από θεραπεία τριών εβδομάδων η θεραπεία DRX9000 έχει σημαντικά αποτελέσματα, ανακουφίζοντας από τον εξουθενωτικό πόνο που προκαλείται από την προβολή, την κήλη, την εκφύλιση ή τη ρήξη των μεσοσπονδυλίων δίσκων, καθώς και την ισχιαλγία, το σύνδρομο των οπισθίων αρθρικών επιφανειών και στη θεραπεία ακόμα και περιπτώσεων όπου επεμβάσεις είχαν αποτύχει.

Αιτίες που προκαλούν τον πόνο

Η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι σταθερή ώστε να υποστηρίζει την όρθια στάση, και επίσης πρέπει να είναι εύκαμπτη, ώστε να επιτρέπει την κάμψη και τη στροφή. Αυτό μηχανικά είναι μια μεγάλη πρόκληση και καθιστά τη σπονδυλική στήλη ευάλωτη σε τραυματισμούς. Η σπονδυλική στήλη απαρτίζεται από μια αλυσίδα οστών, τα οποία ονομάζονται σπόνδυλοι, και τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με συνδέσμους και μύες. Οι σπόνδυλοι σκεπάζουν  και προστατεύουν τον σπονδυλικό σωλήνα, ο οποίος μεταφέρει αισθητικά  μηνύματα προς και από τον εγκέφαλο, ελέγχοντας όλες τις λειτουργίες του σώματος.

Ο δίσκος διαχωρίζει κάθε σπόνδυλο και ενεργεί σαν μαξιλαράκι, απορροφώντας τους κραδασμούς κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης . Ο δίσκος στην περιοχή του πυρήνα είναι φτιαγμένος από ζελέ και σκεπάζεται από πολλές ισχυρές εξωτερικές στοιβάδες οι οποίες ονομάζονται δακτύλιοι. Οι δίσκοι δεν έχουν τροφοδοσία αίματος από αιμοφόρα αγγεία ώστε να τρέφονται και να ανανεώνονται, αντιθέτως, εξαρτώνται από την (από πάνω και από κάτω τους) μεταφορά υγρών, θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου από τα κόκαλα (σπόνδυλοι). Αυτή η μεταφορά υγρού εξαρτάται από την μεταφορά πίεσης ανάμεσα στο εσωτερικό των δίσκων και τους περιβάλλοντες σπονδύλους και αιμοφόρα αγγεία. Γι’ αυτό το λόγο η μεγαλύτερη θρέψη και ανανέωση του δίσκου λαμβάνει χώρα όταν ο ασθενής είναι ξαπλωμένος και η πίεση μέσα στους δίσκους μειώνεται. Αυτή η διαδικασία όμως δεν είναι αρκετά επαρκής, και καθώς αυξάνεται η ηλικία, ο δίσκος εκτίθεται σε φθορά και μεγαλύτερη ρήξη από την ικανότητά του να επουλώνεται και να αναγεννάται.

drx9000

drx9000

Οι δίσκοι τείνουν στον τραυματισμό και την εκφύλιση καθώς χρησιμοποιούμε την μέση μας και κάθε μέρα, καθώς συμπιέζονται και δέχονται ροπές κατά το κάθισμα, το σκύψιμο και την άρση βάρους. Στα δύο κατώτερα επίπεδα της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, οι πιεστικές δυνάμεις μπορούν να είναι ίσες με 2.000 έως 3.000 pds ( 910kgr- 1.365 kgr) πίεσης ανά τετραγωνική ίντσα. Οι επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί εξασθενούν τους δακτυλίους, και οι πιο πρόσφατες αλλαγές που συμβαίνουν  μέσα στους δίσκους είναι ρήξεις στους δακτυλίους. Με την αυξανόμενη πίεση μέσα στο δίσκο, οι ρήξεις στους δακτυλίους μπορούν να επιτρέψουν στον δίσκο να διογκωθεί σαν παλιό λάστιχο σε σπασμένη ζάντα. Οποιαδήποτε εσωτερική καταστροφή στο δίσκο μπορεί αν προκαλέσει σοβαρό πόνο στη μέση. Αν όλες οι στοιβάδες των δακτυλίων σπάσουν, ο ζελοειδής πυρήνας ξεφεύγει έξω από το δίσκο, προκαλώντας κήλη δίσκου. Ο διογκωμένος ή με κήλη δίσκος μπορεί να πιέσει τα σπονδυλικά νεύρα, προκαλώντας ισχιαλγία, η οποία μπορεί να φέρει την αίσθηση αδυναμίας στα πόδια, απώλεια της αίσθησης στο δέρμα ή μυρμήγκιασμα ή αίσθηση καψίματος κατά μήκος των νεύρων στους γλουτούς  και τα πόδια.

Επαναλαμβανόμενα επεισόδια τραυματισμών  συμβάλλουν στην εκφύλιση των δίσκων, οι οποίοι γίνονται σκληροί και στεγνοί, προκαλώντας απώλεια των ικανοτήτων τους για απορρόφηση των κραδασμών . Αυτή η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί μέχρι την κατάρρευση του δίσκου, η οποία αυξάνει τη μηχανική πίεση στα οστά και τις αρθρώσεις και οδηγεί σε αρθρίτιδες (σύνδρομο Facet).