ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ DRX9000

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ DRX9000

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ DRX9000

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ DRX9000

Οι εκφυλισμένοι και με κήλη δίσκοι είναι δύο από τις πιο συνηθισμένες αιτίες του πόνου στο κάτω τμήμα της μέσης. Το σύστημα DRX9000 είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη θεραπεία τέτοιου τύπου περιπτώσεων.
Είναι ιατρικό γεγονός ότι οι κατεστραμμένοι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι σπάνια επουλώνονται, καθώς οι δίσκοι είναι κάτω από συνεχή πίεση. Το σύστημα DRX9000, χρησιμοποιώντας κλινικά αποδεδειγμένες αρχές, απαλλάσσει από την πίεση σε ζωτικές κατασκευές της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και των σπονδυλικών νεύρων, μειώνοντας έτσι και την πίεση μέσα στους δίσκους.
Μέσα από πρόσφατα πειράματα, χρησιμοποιώντας μαγνητική τομογραφία πριν και μετά από τη θεραπεία με το σύστημα DRX9000, απεδείχθη ότι οι κήλες των δίσκων μειώθηκαν από 10% έως 90%. Η έκταση της θεραπείας εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών που επιτελέστηκαν, ενώ η επιδιόρθωση και η επούλωση των δακτυλίων ήταν επίσης εμφανής. Οι ερευνητές βρήκαν επίσης αυξημένα συστατικά νερού στο δίσκο, ή ενυδάτωση στον πυρήνα.
Κατά τη διάρκεια φυσιολογικών δραστηριοτήτων, η πίεση μέσα στους οσφυϊκούς δίσκους τυπικά ποικίλλει από 100mm/ Hg έως 300mm/ Hg.
Έχει αποδειχθεί, μέσω ακτινογραφίας, ότι το σύστημα DRX9000 αυξάνει το διάστημα του δίσκου μέχρι και 7 mm ανά μεσοσπονδύλιο διάστημα, παρέχοντας μη χειρουργική αποσυμπίεση των οσφυϊκών σπονδύλων.
Ο σκοπός της αποσυμπίεσης είναι η μείωση της πίεσης μέσα στο δίσκο και η διευκόλυνση της μεταφοράς των υγρών, των θρεπτικών στοιχείων και του οξυγόνου στο δίσκο. Η μείωση της ενδοδισκικής πίεσης –της πίεσης μέσα στο δίσκο-συντελεί στην επαναφορά της διόγκωσης ή της κήλης του δίσκου και ανακουφίζει την πίεση του νεύρου. Οι ρήξεις στους δακτυλίους του δίσκου μπορούν να επιδιορθωθούν και επαρκής ποσότητα υγρών και θρεπτικών στοιχείων μπορεί να εισαχθεί στον πυρήνα για να ανατρέψει την εκφύλιση του δίσκου και την κατάρρευσή του σαν συνέπεια του τραυματισμού. Η ενυδάτωση του πυρήνα του δίσκου μπορεί να αποκαταστήσει το ύψος του δίσκου, απαλλάσσοντας από την πίεση τις φλεγμαίνουσες ανάντεις και κατάντεις αρθρικές αποφύσεις. Το σύστημα DRX9000 δεν στοχεύει μονάχα στη θεραπεία των συμπτωμάτων αλλά είναι σχεδιασμένο να ανακουφίζει τα βαθύτερα προβλήματα τα οποία προκαλούν τον πόνο στο κάτω τμήμα της μέσης και να διευκολύνει τη φυσιολογική επούλωση των δίσκων.

Συνοπτική περιγραφή της θεραπείας με DRX9000

Αρχικά προσαρμόζονται στον ασθενή δύο ειδικές ζώνες (μία ανώτερη και μία κατώτερη) οι οποίες είναι σχεδιασμένες να κατευθύνουν απευθείας την ενέργεια του μηχανήματος στον οσφυϊκό δίσκο. Η πρωτοποριακή φούσκα αέρος μέσα στην κατώτερη ζώνη βοηθά στην προσαρμογή και τη σωστή θέση της οσφυϊκής μοίρας για άνετη θεραπεία. Αφού προσαρμοστεί η ζώνη, ο ασθενής ξαπλώνει αργά σε ύπτια θέση, ενώ παράλληλα οι ζώνες συνδέονται με το κεντρικό σύστημα.
Με την ακριβή και χωρίς πόνο τάση που εφαρμόζει ο υπολογιστής, το συγκεκριμένο οσφυϊκό επίπεδο αποσπάται ήπια για να μειωθεί η πίεση μέσα στους δίσκους. Μια τυπική καθημερινή συνεδρία απαρτίζεται από πολλούς αποσπαστικούς κύκλους με συνολική διάρκεια θεραπείας περίπου 45 min. Οι περισσότεροι ασθενείς θα ανακουφιστούν από τα συμπτώματα τους μετά από 15 έως 25 θεραπείες, ενώ ο μέσος αριθμός θεραπειών που συνιστάται είναι 20 συνεδρίες. Σε ιδανική περίπτωση, οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ακολουθεί ανάπαυση το Σάββατο και την Κυριακή. Η διαδικασία δεν προκαλεί πόνο, είναι ασφαλής ενώ παράλληλα είναι άνετη και χαλαρωτική για τον ασθενή.
Μια πρόσφατη κλινική μελέτη κατέληξε στο ότι στο 86% των ασθενών που χρησιμοποίησαν το σύστημα DRX9000 και είχαν ρήξη στους μεσοσπονδύλιους δίσκου πέτυχαν από καλά έως και άριστα αποτελέσματα (50-100% βελτίωση) στην ανακούφιση της ισχιαλγίας και του πόνου της μέσης, διορθώνοντας τους κατεστραμμένους δίσκους και αναστρέφοντας τις δυστροφικές αλλαγές των νεύρων. Στην ίδια μελέτη, το 75% των ασθενών που υπέφεραν από εκφυλισμό των αναντών και καταντών αρθρικών αποφύσεων (facets) πέτυχαν από καλά έως και άριστα αποτελέσματα μέσω των αποσυμπιεστικών θεραπειών του συστήματος DRX9000.

Είναι αυτή η θεραπεία κατάλληλη για εμένα;

Κλινικές έρευνες απέδειξαν ότι ύστερα από μονάχα λίγες εβδομάδες θεραπείας επιτυγχάνονται εξαιρετικά αποτελέσματα στην ανακούφιση του εξουθενωτικού πόνου που προκαλείται από τη διόγκωση, κήλη, εκφυλισμό ή ρήξη των δίσκων, καθώς επίσης και της ισχιαλγίας, του συνδρόμου Facet , της σπονδυλικής στένωσης και πολλών περιπτώσεων αποτυχημένων χειρουργείων σ τη μέση. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι ικανοί για επιστροφή στα φυσιολογικά επίπεδα δραστηριοτήτων στην εργασίας και στη διασκέδαση μέσα σε χρόνο λίγων μονάχα εβδομάδων.
Η θεραπεία αποσυμπίεσης με το σύστημα DRX9000 έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής και χωρίς παρενέργειες ή επιπλοκές. Οι ασθενείς με παθήσεις από τις οποίες διακυβεύεται η ακεραιότητα της σπονδυλικής τους στήλης, όπως η εκτεταμένη οστεοπόρωση, πάνω από δευτέρου βαθμού σπονδυλολίσθηση, κατάγματα, όγκους η συγγενείς δυσμορφίες, δεν είναι υποψήφιοι για τη θεραπεία αποσυμπίεσης. Προγενέστερη χειρουργική επέμβαση δεν καθιστά τη θεραπεία με DRX9000 απαγορευτική εκτός εάν έχουν εμφυτευτεί στη μέση, βίδες, ήλοι κλ.π.

image004