ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία είναι μια καθιερωμένη και αξιόπιστη μέθοδος που είναι γνωστή για περίπου 100 χρόνια. Μέχρι σήμερα η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει τη διαδικασία στην οποία μια μεταλλική κεφαλή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ( 0 έως -10), απο διαφόρους παράγοντες ψύξης εφαρμόζεται στον ασθενή. Τα σημεία που εφαρμόζεται συνήθως είναι (trigger points σε μυικές θλάσεις, κ.τ.λ.)Επίσης η κρυοθεραπεία παράγει κρύο αέρα στους -30 βαθμούς Κελσίου και επιτυγχάνει άριστα αποτελέσματα στην καταπολέμηση φλεγμονών και οιδημάτων, άλλα και στη καταπολέμηση του πόνου με τρόπο που υπερέχει της απλής εφαρμογής με τα συνήθη ψυχρά επιθέματα.

Η συσκευή CryoMaster ICE-CI θέτει καινούρια στάνταρ στην κρυοθεραπεία. Το πρωτοποριακό σύστημα Biofeedback  που διαθέτει οχι μόνο μετράει τη θερμοκρασία της περιοχής που κάνουμε θεραπεία αλλα προσαρμόζει αυτόματα τη ροή του αέρα ελέγχοντας τη θερμοκρασία και κρατώντας τη σταθερή σε όλη την διάρκεια της θεραπείας.

KRIOTHERAPIA 1

ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Ενδεικτικές εφαρμογές :

Φυσιοθεραπευτική αποκατάσταση από παθήσεις όπως :  θλάσεις, τενοντίτιδες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, οιδήματα, αυχενικές παθήσεις, ρευματοειδείς παθήσεις, νευρολογικές παθήσεις, αθλητικές κακώσεις ορθοπεδικά περιστατικά κ.λ.π.

 

Σύγχρονη συσκευή Κρυοθεραπείας παροχής ψυχρού αέρα με σύστημα Biofeedback.

Η συσκευή  CryoMaster ICE-CT θέτει καινούργια στάνταρτ στην Κρυοθεραπεία. Το πρωτοποριακό σύστημα Biofeedback που διαθέτει όχι μόνο μετράει τη θερμοκρασία της περιοχής θεραπείας, αλλά προσαρμόζει αυτόματα τη ροή του αέρα ελέγχοντας τη θερμοκρασία και κρατώντας τη σταθερή σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Οι δυνατότητες εφαρμογής της συσκευής είναι εντυπωσιακές:

  • Αναλγητικές , Αντιφλεγμονώδεις και Μυοχαλαρωτικές.

Η συσκευή είναι τροχήλατη, κατάλληλη για την θεραπεία με συνεχόμενη παροχή κρύου αέρα (1000 lt/min σε 10 επίπεδα) έως –32ο C.

1256822728-b-ICE-CT_white

Ενδεικτικές εφαρμογές: φυσιοθεραπευτική αποκατάσταση από παθήσεις, όπως: θλάσεις, τενοντίτιδες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, οιδήματα, αυχενικές παθήσεις, ρευματοειδείς παθήσεις, νευρολογικές παθήσεις, αθλητικές κακώσεις, ορθοπεδικά περιστατικά κλπ.

bodyhealth-941

ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

KRYOTUR 600

Το kryotur 600 χρησιμοποιείται κατά προτίμηση για την ψύξη των αρθρώσεων, ανακούφιση από τον πόνο, και για την παροχή βοήθειας σε  άλλες διαδικασίες επούλωσης.

Η θεραπεία και η ανακούφιση του πόνου σαν  αποτελέσματα της κρυοθεραπείας βασίζεται κυρίως στη θερμική νευρο-φυσιολογική διέγερση του μυϊκό, νευρικό και το αγγειακό σύστημα.Η συγκεκριμενη κρυοθεραπεια  μπορεί να ρυθμίζεται στην περιοχή από +12 ° C έως -10 ° C.

Με μια ειδικά σχεδιασμένη κρυο-μανσέτα μπορεί να εφαρμοστεί για την ψύξη με σταθερή θερμοκρασία στην επιφάνεια καθε αρθρωσης-μυικης ομαδας.

Επιπλέον, είναι δυνατό να συνδεθεί με  μια ψυκτική κεφαλή για σύντομο κύκλο παγοποίησης σε συγκεκριμενα σημεια , και σε επέκταση με μοναδα ηλεκτροθεραπείας, για μια συνδυασμένη θεραπεία της κρυο-θεραπείας και διαφορετικές εκδόσεις ρευμάτων διέγερσης που εφαρμόζεται μέσω της ψυκτικής κεφαλής και ένα ηλεκτρόδιο πλάκας.

 

      Ενδείξεις χρήσης:

 

    * Ρευματολογίας & Εσωτερική Παθολογία: Μυαλγιες, ρευματικές μυαλγιες ,χρονια πολυαρθρίτιδα,  αρθροπάθειες,κ.τ.λ

 

    * Ορθοπεδική, Χειρουργική & αθλητιατρική: εξαρθρώσεις, στρεβλώσεις, μώλωπες, προ και μετεγχειρητικές ενοχλήσεις, αρθρίτιδα, αρθροπάθεια, κατάσταση μετά από κοινή χειρουργική επέμβαση , μυϊκές βλάβες,

      ρήξη ινών,Μυοπεριτονικο συνδρομο,κ.λ.π

 

    * Νευρολογία: Νευραλγία, σπασμωδικές αντιδράσεις των μυών (αποπληξία, εγκάρσιο σύνδρομο), σύνδρομο συμπίεσης ρίζας (ischialgiae),ινομιαλγια, κλπ.